4 Nisan 2014 Cuma

Hizmet Oğlum Bu, Bi'şey Olmaz...

   İman hizmeti, aslında "tebliğ" manasının bir vechesidir. Hizmet hizmet diyoruz da, peki nedir iman hizmeti? Önce kendi imanı kurtarmak bununla birlikte başkalarının imanının kurtulmasına, kuvvetlenmesine vesile olmaktır. Birinci şart: kendi imanını kurtarmak..

   Taviz tavizi doğurur diye umum tarafından kabul görmüş bir düstur var. İşte bu tavizler yedi bitirdi bu Fetullah Hoca'yı ve cemaatini. Bu her şeyin başlangıcıydı ve elbette hocanın mukavemetsizliği.. Önce başörtüsüne füruat dendi (her ne kadar kabul etmeseler de başı kapalı bacılarımız başlarını açarak okula gittiler sonuçta), askeriyeye adam sokmak için helâlin terkine ve harama girmeye cevaz verildi. En enteresanlarından birisi de -bence tamamen Türkçülük yaptıkları- Türkçe olimpiyatlarında kızlara şarkı türkü okutuldu. İşte gelinen nokta: "hizmet oğlum bu, bi'şey olmaz.."

   Hoca'ya bu kadar yanlış yetmedi. Biz onu odasından çıkmaz, sabahlara kadar Allah için ağlıyor zannederken meğersem o bir CEO edasıyla bankaları, kurumları, iş adamlarını yönetti, yetmedi arkadaş bu da, siyasete girdi. Ee.. Kâinat İmamı olmak kolay değil. 

    Hakiki dindar bir insan, siyasetçi olamaz. Siyasetçi ise tam dindar, müttakî olamaz. Peki Hoca, sen benden iyi biliyorsun bu meseleleri, sen bunun neresindesin?

   Bir din adamı sıfatıyla çıkıp da İslâm düşmanı olan Mustafa Kemal'e "bu milletin evladıdır, dindar bir milliyetçidir." diyorsun. Ecevit'e şefaat vs... Sen siyaset adamı mısın böyle bir taviz veriyorsun? Evet, sen kesinlikle bir siyaset adamısın ve ne kadar inkâr etseniz de siz artık bir siyasî oluşumsunuz. 

   Cemaatin tabanındaki hakiki ehl-i hizmet kardeşlerimizin de düşünmelerini, sorgulamalarını tavsiye ediyorum. Kardeşim, Kur'an'daki hükümler için bile "hikmeti nedir?" diye sormaya müsaade etmiş Cenab-ı Hak. Hikmetini sorun, körü körüne bağlanmayın.

    Peki bu anlattıklarımın Hizmetle ne alakası var? Yazının ilk paragrafında iman hizmeti diye başladık konuya ama sonrasında konu tamamen değişti. İşte, ilk paragraf ve sonrasındaki kısım ne kadar birbirinden uzak ise şuanda cemaat ile "iman hizmeti" birbirinden o kadar uzak, o kadar alakasız...

twitter.com/mutantan_
@mutantan_

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder