4 Eylül 2014 Perşembe

Gazze Daha Özgür!

Bu yazımın başlığını anlamak için okuyan herkes kendine bu soruyu sorabilir: "Gazze ambargo altında sınırları kapalı kimse giremiyor kimse de çıkamıyor nasıl özgür olabilir ki?" Bu yazımda Gazze'nin nasıl daha özgür olduğunu ortaya koymaya çalışacağız. Bildiğiniz gibi Gazze 8 yıldır ambargo altında ve dünyanın en büyük açık hapishanesine sahip. Son 6 yılda dünyanın en güçlü ordularından bir tanesi olan siyonist ordusu ile 3 büyük savaşa girdi ve çok büyük kayıplar vermesine rağmen kazanan Gazze oldu. Gazze'nin bu savaşı nasıl kazandığını da bir önceki yazımda belirtmiştim.

Gazze gerek siyonistler gerek birçok Arap ülkesi tarafından ambargo altında tutulmasına rağmen ayakta durabildi. "Biz yaşıyoruz biz varız" diyebildi, insanları baş eğmedi. Nefislerini şeytana satmış insanlar en yüksek sesleri ile bağırıp "biz sizden daha özgürüz", "biz sizden daha onurluyuz" dedi. Bu ümmet için bu vatan için bizler ölmeye hazırız, bizler özgür olmaya hazırız. Ne faydası var ki sınırların açık olmasında nefisler tutsak oldukça, ne faydası var ki silaha sahip olup düşmana yöneltmedikçe. Gazze'ye bakacak olursak sınırları kapalı ama insanların ruhları özgür, sahip olduğu çok az silahla siyonistler gibi bir topluma karşı savaşmakta daha özgür. Müslüman ülkeleri ABD ve İsrail'e baş eğdiği halde Gazze tek başına bu iki canavarın karşısına bir zeytin ağacı gibi dikildi, onlara karşı direndi ve çoğu zaman kazandı. Dönüp kendimize bakalım bizler İslam için neler verdik kocaman bir hiç ama eğer Gazze'ye bakarsak oradaki insanlar gerek canları gerek de mallarını verdi bunun için onlar bizlerden daha özgür, aslında ambargo altında onlar değil bizleriz. Bu kadar paralara sahip Arap ülkeleri şimdiye kadar bir İHA yapamayıp hiç parası olmayıpta onu başaran Gazze onlardan daha özgür. Yıllardır elektriksiz kalan Gazzeliler'in ona rağmen kalpleri ve akılları hep aydın kalmıştı, ona rağmen hep gelişmeye çalışmıştı Gazze, en yakın kişilerin ona yaptığı ihanetlere rağmen ayakta kalabilmişti. Hayat damarları olan tünelleri kapatmışlardı ama saldırmak için yeni tüneller kazılmıştı. Çünkü Gazze ona yapılan oyunlardan daha özgür, işgal edilen topraklara attığı küçük füzeler Arap ordularının depolarında bulunan binlerce füzeden daha özgür. Gazze'de füzeler altında Kudüs'e doğru bakarken kalbinde Şam'ı taşıyan bir mücahit bizim gibi sadece evinde oturup onları TV’den izleyen bizlerden daha özgür. Bu kadar ağır savaşlara, bu kadar yıkım altında olmasına rağmen bir şehir hala ayakta durabiliyorsa özgür olduğu içindir. İçindeki insanların imanı, mücadelesi ve ortaya koydukları sabırla daha özgür, bir oğlunu şehit verirken diğer oğullarımı da alın diyen bir anne daha özgür, elinde küçük bir taşla tankın karşısında duran küçük bir çocuk tabii ki daha özgür, dar sokakları şehit resimleri ile dolu olan bir mahalle dünyanın bütün mahallelerinden daha özgür.

İşte bu saydığım, daha da sayamadığım bir sürü nedenden dolayı Gazze bizlerden daha özgür, tutsak olan o değil bizleriz. Bir gün içimizin Gazze gibi özgür olması dileği ile selametle kalın.. 

Tevfik Alhamss 
twitter.com/tevfik_hamss
04.09.2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder